Cum să ignori bârfele din jurul tău

De câte ori ţi s-a întâmplat să auzi că eşti bârfită, fără niciun motiv? Atunci probabil că te-ai gândit cum se simt vedetele atunci când se văd ,,disecate’’ în diverse tabloide. Pe moment te-ai gândit că da, din moment ce sunt persoane publice, trebuie să-şi asume acest risc. Pe de altă parte, şi ţie ţi se poate întâmpla acelasi lucru, fiind ,,vedetă’’ sau nu în grupul tău de prieteni sau la birou.

Pe moment eşti furioasă, te gândeşti că tu nici măcar nu le-ai dat motive să te bârfească. Tu nu eşti genul care să vorbească pe cineva de rău şi-ţi vezi de treaba de fiecare dată. Şi atunci de ce?

Am veşti pentru tine: bârfa s-a născut probabil în Eden Garden, atunci când două ciori l-au comentat pe Monsieur Serpent că putea să-i dea Evei să muşte dintr-o portocală, şi nu dintr-un măr.
Bârfa a constituit o ocupaţie constantă pentru ,,human beings’’ în toate epocile.Fără bârfe viaţa ar fi mai plictisitoare.
În plus, dacă eşti bârfită, este un semn că trăieşti, nu-i aşa? Oricât de corectă ai fi, întotdeauna vor exista comentarii: că eşti prea perfectă, ,,sigur ascunzi ceva’’.

Trebuie să-ţi vezi de viaţa ta cea ,,perfectă’’ şi minunată şi, oricât de tare te-ar supăra şi deranja, ignoră. Ştiu că este greu, mai grav este atunci când se pun în gura ta vorbe pe care nu le-ai rostit niciodată şi poţi fi pusă într-o postură delicată. Persoana lezată, dacă te cunoaşte, îşi poate da seama că nu tu eşti autoarea poveştii inventate. Şi asta tocmai pentru că tu eşti corectă şi nu-ţi stă în fire să faci aşa ceva. E ca un cerc al încrederii.

Detaşează-te de tot ce ţi se adaugă la ,,CV’’. De-a lungul timpului poţi auzi atâtea poveşti despre tine, încât ai putea scrie un roman fiction foarte bun. Încearcă sa te amuzi chiar de situaţie şi de creativitatea celor care te bârfesc. Vei descoperi că aceştia pot fi buni prieteni (la care nu te-ai fi aşteptat), colegi de încredere, chiar rude. Cu cât relaţia de prietenie este mai apropiată, cu atât dezamăgirea va fi mai mare, dar până la urmă aşa îţi vei da seama cine este cu adevărat prietenul tău şi în cine poţi avea încredere cu adevărat. Şi îţi va face şi o mare economie: doar nu ai de gând să le mai cumperi acestor persoane infame cadouri scumpe şi ,,cu suflet’’ de sărbători şi de zilele aniversare.

Tratează-ţi bârfitorii cu nonşalanţă, dacă nu reacţionezi vor fi surprinşi. Fără drept la replică, ţi-ai consuma prea mult timp inutil. Tu eşti cea mai importantă şi nu trebuie să te consumi pentru orice inutilitate şi nulitate.
Succes şi relaxare maximă!

9 thoughts on “Cum să ignori bârfele din jurul tău

  1. cel mai bn…IGNORE THEM, de multe ori invidia conduce la barfe,acestea la cearta, iar cearta duce la multi nervi care, ghici cui fac rau? hmmm sa vedem….aaaa da….TIE!! Nu te mai cobori la nivelul lor si in felul asta pe „LOOSER” cu indiferenta il omori😉 . Dupa bn cunoscuta replik: „I’m the best,f**k the rest” de ce sa te stresezi tu pt tampeniile unor „natural retards”? :))) Fi ma tu insuti,fa ce crezi tu ca e bn pt tine si da-i in pisici pe eci care nu pot sa taca din gura pt ca au „mancarelnitza” pe limba :))) sau pur si simplu le palce sa se afle in centrul atentiei cu „o mik barfa” YEAH, RIGHT” =))

  2. Am avut candva o sefa care spunea asa ” Daca cineva ma barfeste inseamna ca sunt o persoana importanta caci astfel nu as fi ajuns in gura lor „.
    Sincer, lumea …oamenii din lipsa de subiect de dezbatere cu interes crescut , apeleaza la ce e mai simplu: barfa!Fiecare dintre noi este barfit si la randul sau …barfeste.Este o traditie .Important este sa nu dai importanta , sa nu pui ” la inima ” si sa te simti bine tu in pielea ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s